Avokádový toast - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádový toast
Avokádový toast
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65452 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
20 g | Chléb slunečnicový |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
6 ks | Máta |
0,1 ks | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,7mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Citronová kůra, Máta, Okurka salátová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádový toast postup přípravy receptu:
1 | Plátek chleba opečeme z obou stran v pánvi nasucho. |
2 | Okurku nakrájíme škrabkou na brambory na tenké, podélné plátky. Dáme ji do mísy s citronovou kůrou, nasekanou mátou, nadrobenou fetou, solí, pepřem a olivovým olejem. |
3 | Mezitím oloupeme avokádo a nakrájíme ho na plátky. Ty naskládáme na chléb. Nahoru dáme naloženou okurku a podáváme. |
Příjemná svačina nebo lehká večeře. Chutnalo všem. Jediné, co jsem nesehnala, byla čerstvá máta, takže určitě ještě zopakuju, až bude na zahrádce