Vegetariánská nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vegetariánská nádivka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65456 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Dýně |
1 ks | Kapusta hlávková |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
5 ks | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
1 ks | Vánočka máslová |
1 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar zeleninový |
1 ks | Celer řapíkatý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 205,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 63g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 250,3mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Kapusta hlávková, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý, Vánočka máslová, Vejce slepičí, Víno bílé, Celer řapíkatý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vegetariánská nádivka postup přípravy receptu:
1 | Vánočku nakrájíme na kostky o velikosti asi 2,5 cm. Dáme stranou. |
2 | Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na centimetrové kostky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zákápneme olivovým olejem (pouze 2 lžíce), osolíme a opepříme. Pečeme 20 minut na 200 °C. |
3 | Na zbylých dvou lžících olivového oleje a dvou lžících másla opečeme nasekané řapíky celeru a cibuli. Po 8 minutách přidáme nasekanou šalvěj, tymián, rozmarýn a kapustu a ještě 5 minut vaříme. Přidáme bílé víno, zesílíme teplotu a vaříme 5 minut, dokud se nevypaří. Vše přemístíme do zapékací mísy, přidáme dýni, zeleninový vývar, vejce, sůl a pepř. Lehce vmícháme vánočku a pořádně promícháme. |
4 | Nahoru dáme poslední dvě lžíce másla a pečeme 30 minut na 180 °C. |
Poznámka
1