Jednoduchý recept

Vegetariánská nádivka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65456
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Dýně
1 ks Kapusta hlávková
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
5 ks Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
1 ks Vánočka máslová
1 ks Vejce slepičí
125 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový
1 ks Celer řapíkatý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 827kJ
24% Sacharidy 88 g
43% Tuky 32 g
34% Sodík 685 mg
30% Bílkoviny 17 g

Vegetariánská nádivka postup přípravy receptu:

1

Vánočku nakrájíme na kostky o velikosti asi 2,5 cm. Dáme stranou.

2

Dýni oloupeme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na centimetrové kostky. Naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Zákápneme olivovým olejem (pouze 2 lžíce), osolíme a opepříme. Pečeme 20 minut na 200 °C.

3

Na zbylých dvou lžících olivového oleje a dvou lžících másla opečeme nasekané řapíky celeru a cibuli. Po 8 minutách přidáme nasekanou šalvěj, tymián, rozmarýn a kapustu a ještě 5 minut vaříme. Přidáme bílé víno, zesílíme teplotu a vaříme 5 minut, dokud se nevypaří. Vše přemístíme do zapékací mísy, přidáme dýni, zeleninový vývar, vejce, sůl a pepř. Lehce vmícháme vánočku a pořádně promícháme.

4

Nahoru dáme poslední dvě lžíce másla a pečeme 30 minut na 180 °C.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept