Brambory zapečené s tvarohem s slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s tvarohem s slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6547 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
10 g | Pažitka |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Tvaroh jemný |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 33,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Pažitka, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s tvarohem s slaninou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Tvaroh prolisujeme, rozmícháme s tukem zbylým po škvaření slaniny, přidáme smetanu a osolíme. |
3 | Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu brambor, na ně tvaroh, škvarečky slaniny a nasekanou pažitku. Nakonec přikryjeme zbylými bramborami. Povrch pokropíme tukem a smetanou. |
4 | Zapečeme v troubě dozlatova. |