Jednoduchý recept

Bezlepkový Mac ´n´ Cheese

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65479
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

300 g Bezlepkové těstoviny
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 ml Mléko plnotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Čedar
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 602 kcal
Kilojoule 2 520kJ
22% Sacharidy 81 g
33% Tuky 25 g
24% Sodík 473 mg
23% Bílkoviny 13 g

Bezlepkový Mac ´n´ Cheese postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu.

2

Na másle smažíme 7 minut cibuli nakrájenou na jemno. Poté přidáme utřený česnek a tymián a ještě minutu smažíme.

3

Přidáme mléko, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vmícháme škrob. Povaříme 3 minuty.

4

Smícháme strouhaný čedar a strouhaný parmazán a třetinu dáme stranou. Zbytek přidáme k mléku. Přidáme pepř. Do této směsi vmícháme slité těstoviny a ještě 6 minut povaříme.

5

Tuto směs přelijeme do zapékací misky, posypeme odleženým sýrem a pečeme 20 minut na 200 °C.

Poznámka

1Voda na vaření podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept