Bezlepkový Mac ´n´ Cheese - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezlepkový Mac ´n´ Cheese
Bezlepkový Mac ´n´ Cheese
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65479 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Bezlepkové těstoviny |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko plnotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
50 g | Sýr Parmezán |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 52,1mg |
Draslík | 71,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 247,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 791,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Sýr Čedar, Sýr Parmezán, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bezlepkové těstoviny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezlepkový Mac ´n´ Cheese postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu. |
2 | Na másle smažíme 7 minut cibuli nakrájenou na jemno. Poté přidáme utřený česnek a tymián a ještě minutu smažíme. |
3 | Přidáme mléko, přivedeme k varu a snížíme teplotu. Vmícháme škrob. Povaříme 3 minuty. |
4 | Smícháme strouhaný čedar a strouhaný parmazán a třetinu dáme stranou. Zbytek přidáme k mléku. Přidáme pepř. Do této směsi vmícháme slité těstoviny a ještě 6 minut povaříme. |
5 | Tuto směs přelijeme do zapékací misky, posypeme odleženým sýrem a pečeme 20 minut na 200 °C. |
Poznámka
1Voda na vaření podle potřeby.