Kuřecí špízy s estragonovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí špízy s estragonovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6548 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Estragon |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
8 ks | Kuřecí stehna |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 332,0mg |
Draslík | 927,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Estragon, Kuřecí stehna, Ocet vinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí špízy s estragonovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna rozřízneme každé na 6 kousků. Napíchneme na špejle. |
2 | Smícháme sušený estragon, hořčici, ocet, papriku, cukr a pepř. Směsí přelijeme maso, zakryjeme a necháme půl hodiny marinovat v lednici. |
3 | Grilujeme na venkovním gilu nebo v troubě s předehřátým horním grilem asi 5min z každé strany. Po odstavení ochutíme solí. Podáváme horké se smetanovou omáčkou s plísňovým sýrem. |
Poznámka
Smetanová omáčka viz recept \"Smetanová omáčka s plísňovým sýrem\" Množství 1ks.