Jednoduchý recept

Krémová řepa s kmínem a cibulí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65486
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

4 ks Červená řepa
8 stroužek Česnek
4 ks Chilli paprička sušená
1 ks Cibule
250 ml Créme fraiche
1 kávová lžička Fenyklová semínka
1 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Kopr čerstvý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
4 polévková lžíce Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 103kJ
11% Sacharidy 39 g
15% Tuky 11 g
51% Sodík 1 g
12% Bílkoviny 7 g

Krémová řepa s kmínem a cibulí postup přípravy receptu:

1

Řepu oloupeme a rozčtvrtíme.

2

Cibuli nakrájíme na plátky, česnek utřeme.

3

Chilli papričky zbavíme semínek a nesekáme na jemno.

4

Nejprve si připravíme naloženou směs: řepu, cibuli, česnek, chilli papričky, pepř, kmín a fenyklová semínka dáme do uzavíratelné sklenice.

5

Na nálev budeme potřebovat lžíci soli, kterou rozpustíme v hrnku vody. Budeme potřebovat asi litr nálevu, což znamená 4 hrnky vody a 4 lžíce soli. Sůl rozmícháme v nálevu. Nálev nalijeme do sklenice s řepou. Sklenici uzavřeme a necháme týden odležet při pokojové teplotě. Zelenina v takovém nálevu vydrží až 4 týdny.

6

Naloženou zeleninu vyjmeme z nálevu a podusíme doměkka. Do ještě teplé směsi vmícháme créme fraiche a nasekaný kopr se šalvějí. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept