Polenta s pečenými rajčátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polenta s pečenými rajčátky
Polenta s pečenými rajčátky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65490 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
6 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Mozzarella |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Polenta |
200 g | Rajčata Cherry |
1,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 350,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Mozzarella, Polenta, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polenta s pečenými rajčátky postup přípravy receptu:
1 | Rajčátka rozločíme na plech s pečícím papírem, zakápneme je olejem a osolíme je polovinou lžičky soli. Opepříme je. Pečeme je 20 minut na 180 °C. |
2 | Po vychladnutí je smícháme s nasekanou bazalkou a utřeným česnekem. |
3 | Mezitím si připravíme polentu: polentu zalijeme dvojnásobným množstvím vody, než je váha polenty, a přidáme sůl. Přivedeme k varu. Vaříme podle návodu na obalu. Na konci přidáme strouhaný parmazán a máslo a odstavíme. |
4 | Polentu rozdělíme na talíře a poklademe ji pečenými rajčaty a nakrájenou mozarellou. |
Bylo by to dobré bezmasé jídlo, ale bohužel musím kritizovat nedostatek v postupu. Polenta se zalévá čtyřnásobným množstvím tekutiny. Při zalití pouze dvojnásobným množstvím, jak je uvedeno v receptu, vznikne suchá drť. Bohužel nemůžu tak, jak je recept uvedený, doporučit. Škoda.