Jednoduchý recept

Karamelový slaný puding

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65500
Kategorie: Pudinky

Ingredience

50 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 ml Mléko plnotučné
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
7 g Sůl
1 ks Vanilkový lusk

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 018kJ
7% Sacharidy 25 g
20% Tuky 15 g
34% Sodík 682 mg
7% Bílkoviny 4 g

Karamelový slaný puding postup přípravy receptu:

1

Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme cukr. Necháme ho zkaramelizovat a zalijeme horkým mlékem (jen 450 ml). Pořádně rozmícháme.

2

Poté přidáme sůl, vanilkový lusk, který jsme rozkrojili a vyjmuli z něj semínka (i ta přidáme do směsi). Povaříme 5 minut.

3

Zbylé mléko smícháme se škrobem a přivedem k varu. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Tuto směs vmícháme do karamelové směsi.

4

Připravíme si 4 formičky na créme bruleé a ty naplníme směsí. Necháme je zchládnout na pokojovou teplotu a poté dáme přes noc do ledničky.

5

Podáváme ozdobené šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept