Naložené okurky hadovky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naložené okurky hadovky
Jednoduchý recept
Naložené okurky hadovky
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65515 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurka salátová |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
2% Kalorie 41 kcal
Kilojoule 173kJ
3% Sacharidy 10 g
0% Tuky 0 g
13% Sodík 269 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 272,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 177,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ocet vinný, Okurka salátová, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Naložené okurky hadovky postup přípravy receptu:
1 | Okurku nakrájíme na tenká kolečka a naložíme ji do soli, cukru, zázvoru a vinného octa. Pořádně promícháme, dáme do menší uzavíratelné nádoby a dolijeme vodou. |
2 | Necháme při pokojové teplotě minimálně do druhého dne. |