Recept

Brambory na paprice a na smetaně

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6552

Ingredience

1 kg Brambory rané
1 ks Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 846kJ
16% Sacharidy 59 g
31% Tuky 23 g
26% Sodík 528 mg
19% Bílkoviny 11 g

Brambory na paprice a na smetaně postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na plátky a vložíme je na jemně nakrájenou cibuli osmaženou na sádle. Opékáme, a až začne cibule žloutnout, přidáme papriku. Necháme ji osmahnout a potom brambory zalijeme vývarem a dusíme doměkka.

2

Vývar slijeme a zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Necháme přejít var a znovu nalijeme na brambory, které v omáčce prohřejeme.

3

Podáváme jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept