Recept

Brambory zapečené s uzenou klobásou

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6554

Ingredience

1 kg Brambory
200 g Klobása uzená
100 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 ml Smetana 16% (pochoutková)
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 826kJ
13% Sacharidy 46 g
59% Tuky 44 g
19% Sodík 384 mg
47% Bílkoviny 27 g

Brambory zapečené s uzenou klobásou postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a prosolíme.

2

Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu brambor, posypeme ji natvrdo uvařenými, nasekanými vejci, na kolečka nakrájenou klobásou a osmaženou strouhankou. Pokropíme smetanou a navrch dáme vrstvu brambor, zakapeme je máslem a smetanou a poprášíme paprikou.

3

Dáme do trouby zapéci.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept