Brambory zapečené s uzenou klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s uzenou klobásou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6554 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
200 g | Klobása uzená |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 367,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s uzenou klobásou postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme, oloupeme, nakrájíme na plátky a prosolíme. |
2 | Do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku dáme vrstvu brambor, posypeme ji natvrdo uvařenými, nasekanými vejci, na kolečka nakrájenou klobásou a osmaženou strouhankou. Pokropíme smetanou a navrch dáme vrstvu brambor, zakapeme je máslem a smetanou a poprášíme paprikou. |
3 | Dáme do trouby zapéci. |