Jednoduchý recept

Papriky plněné bulgurem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65547
Kategorie: Zelenina

Ingredience

200 g Bulgur vařený
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Citrony
3 polévková lžíce Jablko granátové
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
70 ml Olej olivový extra panenský
200 ml Omáčka Tahini
4 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Paprika mletá uzená
1 kávová lžička Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Rajčata
2 polévková lžíce Rybíz červený
1 kávová lžička Sůl
130 g Sýr Ricotta
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 368kJ
9% Sacharidy 32 g
62% Tuky 46 g
14% Sodík 272 mg
28% Bílkoviny 15 g

Papriky plněné bulgurem postup přípravy receptu:

1

Jeden stroužek česneku a jalapeňo nakrájíme na jemno. Smícháme je s tahini, vodou, paprikou, šťávou a kůrou z jednoho citronu a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Připravili jsme si zálivku.

2

Papriky rozpůlíme a zbavíme jádřince. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem.

3

Na olivovém oleji opečeme na kostičky nakrájenou cibuli a na jemno nakrájené stroužky česneku. Opékáme 5 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené rajče, které jsme předem oloupali. Po 4 minutách směs odstavíme a vmícháme granátové jablko, bulgur, petrželku, šťávu a kůru z druhého citronu, ricottu a rybíz. Dobře promícháme. Touto směsí naplníme papriky.

4

Pečeme 10 minut na 200 °C. Poté posypeme čerstvým koprem a koriandrem.

5

Podáváme přelité zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept