Papriky plněné bulgurem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriky plněné bulgurem
Papriky plněné bulgurem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65547 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Bulgur vařený |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
3 polévková lžíce | Jablko granátové |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
70 ml | Olej olivový extra panenský |
200 ml | Omáčka Tahini |
4 ks | Paprika červená |
1 polévková lžíce | Paprika mletá uzená |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Rybíz červený |
1 kávová lžička | Sůl |
130 g | Sýr Ricotta |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 16,6mg |
Draslík | 687,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 152,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Jablko granátové, Kopr čerstvý, Koriandr čerstvý, Omáčka Tahini, Paprika červená, Rajčata, Rybíz červený, Sůl, Sýr Ricotta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bulgur vařený, Paprika mletá uzená nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Papriky plněné bulgurem postup přípravy receptu:
1 | Jeden stroužek česneku a jalapeňo nakrájíme na jemno. Smícháme je s tahini, vodou, paprikou, šťávou a kůrou z jednoho citronu a dobře promícháme. Osolíme a opepříme. Připravili jsme si zálivku. |
2 | Papriky rozpůlíme a zbavíme jádřince. Položíme je na plech vyložený pečícím papírem. |
3 | Na olivovém oleji opečeme na kostičky nakrájenou cibuli a na jemno nakrájené stroužky česneku. Opékáme 5 minut a poté přidáme na kostičky nakrájené rajče, které jsme předem oloupali. Po 4 minutách směs odstavíme a vmícháme granátové jablko, bulgur, petrželku, šťávu a kůru z druhého citronu, ricottu a rybíz. Dobře promícháme. Touto směsí naplníme papriky. |
4 | Pečeme 10 minut na 200 °C. Poté posypeme čerstvým koprem a koriandrem. |
5 | Podáváme přelité zálivkou. |