Islandští restovaní humři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 8 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Islandští restovaní humři
Celkový čas: | 8 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65549 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
500 g | Humr |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 972kJ
1% Sacharidy 4 g
18% Tuky 14 g
19% Sodík 372 mg
43% Bílkoviny 24 g
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 136,8mg |
Draslík | 406,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 95,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Humr mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Islandští restovaní humři postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme v pánvi, přidáme utřený česnek a ocásky z humrů. Opékáme 3 minuty. |
2 | Poté odstavíme a posypeme nasekanou petrželkou. |
3 | Podáváme se skrojky citronu. |