Frankfurtská hovězí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská hovězí roláda
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 90 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6556 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
400 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Maso mleté - mix |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 95,1mg |
Draslík | 47,9mg |
Vláknina | 921,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frankfurtská hovězí roláda postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso okořeníme a zamícháme do něj 2 lžíce sladké smetany. Přídáme na kostičky nakrájenou slaninu a půlku drobně pokrájené cibule. |
2 | Plátek masa lehce naklepeme, okořeníme, do středu rozložíme mleté maso a párek. |
3 | Stočíme a omotáme nití, povrch rolády poprášíme moukou. |
4 | Druhou půlku cibule zpěníme na tuku a osmahneme roládu ze všech stran. |
5 | Podlijeme vodou a přiklopenou za občasného podlévání dusíme v troubě doměkka. |
6 | Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Zalijeme vodou a povaříme na hustou omáčku. |
7 | Přilijeme smetanu a necháme přejít varem. |
8 | Omáčku procedíme, roládu zbavíme nitě a nakrájíme na plátky. |