Jednoduchý recept

Halibut s dýňovým ragú

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65562
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule červená
3 ks Cuketa
1 ks Dýně
800 g Halibut atlantický
6 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 209kJ
15% Sacharidy 55 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 312 mg
89% Bílkoviny 50 g

Halibut s dýňovým ragú postup přípravy receptu:

1

Cuketu a dýni nakrájíme na stejně velké kostičky.

2

Cibuli nakrájíme na tenké plátky.

3

Česnek nakrájíme také na tenké plátky.

4

Na dvou lžících oleje smažíme cibuli a jeden stroužek česneku – asi 3 minuty. Poté přidáme polovinu dýně a ještě dvě minuty smažíme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Odstavíme. Necháme vychladnout.

5

Na dalších dvou lžících olivového oleje smažíme zbylý česnek a po 3 minutách přidáme i dýni, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Poté směs rozmixujeme na pyré.

6

Halibuta nakrájíme na čtyři filety, osolíme a opepříme. Smažíme čtyři minuty z každé strany na zbylém olivovém oleji.

7

Obě dýňové směsi smícháme dohromady a přidáme cuketu. Pečeme 20 minut na 200 °C.

8

Rybu podáváme s pečeným dýňovým ragú.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept