Halibut s dýňovým ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halibut s dýňovým ragú
Halibut s dýňovým ragú
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65562 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule červená |
3 ks | Cuketa |
1 ks | Dýně |
800 g | Halibut atlantický |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 56g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,7mg |
Vitamín E | 9,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cuketa, Dýně, Halibut atlantický, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halibut s dýňovým ragú postup přípravy receptu:
1 | Cuketu a dýni nakrájíme na stejně velké kostičky. |
2 | Cibuli nakrájíme na tenké plátky. |
3 | Česnek nakrájíme také na tenké plátky. |
4 | Na dvou lžících oleje smažíme cibuli a jeden stroužek česneku – asi 3 minuty. Poté přidáme polovinu dýně a ještě dvě minuty smažíme. Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Odstavíme. Necháme vychladnout. |
5 | Na dalších dvou lžících olivového oleje smažíme zbylý česnek a po 3 minutách přidáme i dýni, sůl a pepř. Podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Poté směs rozmixujeme na pyré. |
6 | Halibuta nakrájíme na čtyři filety, osolíme a opepříme. Smažíme čtyři minuty z každé strany na zbylém olivovém oleji. |
7 | Obě dýňové směsi smícháme dohromady a přidáme cuketu. Pečeme 20 minut na 200 °C. |
8 | Rybu podáváme s pečeným dýňovým ragú. |