Bramborová polévka se zelenou paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka se zelenou paprikou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6557 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
200 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
5,5 l | Hovězí vývar základní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
0,1 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 22,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka se zelenou paprikou postup přípravy receptu:
1 | Brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, zelenou papriku, zalijeme vývarem z kostí a uvaříme doměkka. |
2 | Polévku prolisujeme, přilijeme smetanu a přidáme jemně nasekanou petrželku. |
3 | Jako vložku do polévky použijeme na kostičky nakrájenou a na tuku osmaženou žemli. |