Salát Lyonnaise - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát Lyonnaise
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65573 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Dijonská hořčice |
2 kávová lžička | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | salát little gem |
1 kávová lžička | Šalotka |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 258,9mg |
Draslík | 191,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 585,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Ocet vinný, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dijonská hořčice nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát Lyonnaise postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky. Smažíme ji dokřupava. |
2 | Připravíme si dresink – vyšleháme hořčici, vinný ocet a šalotku. Přilijeme trochu olivového oleje, sůl a pepř a vyšleháme. |
3 | Salát rozebereme na listy a naskládáme je na talíř. Posypeme slaninou a nasekanou šalvějí, přidáme ztracené vejce, zakápneme dresinkem, a je-li třeba, ještě osolíme a opepříme. |
Poznámka
1Ztracemé vejce připravíme rozklepnutím do víru vroucí vody a krátkým povařením.