Jednoduchý recept

Salát Lyonnaise

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65573
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

20 g Anglická slanina
1 kávová lžička Dijonská hořčice
2 kávová lžička Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks salát little gem
1 kávová lžička Šalotka
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 292kJ
1% Sacharidy 5 g
38% Tuky 28 g
51% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g

Salát Lyonnaise postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky. Smažíme ji dokřupava.

2

Připravíme si dresink – vyšleháme hořčici, vinný ocet a šalotku. Přilijeme trochu olivového oleje, sůl a pepř a vyšleháme.

3

Salát rozebereme na listy a naskládáme je na talíř. Posypeme slaninou a nasekanou šalvějí, přidáme ztracené vejce, zakápneme dresinkem, a je-li třeba, ještě osolíme a opepříme.

Poznámka

1Ztracemé vejce připravíme rozklepnutím do víru vroucí vody a krátkým povařením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept