Bibimbap - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bibimbap
Bibimbap
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65574 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 stroužek | Česnek |
200 g | Hnědá rýže |
1 ks | Kapusta hlávková |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová - Tamari |
1 ks | Paprika žlutá |
4 polévková lžíce | sriracha |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 39g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 337,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Česnek, Kapusta hlávková, Paprika žlutá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hnědá rýže, Olej olivový, Omáčka sojová - Tamari mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bibimbap postup přípravy receptu:
1 | Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme 20-30 minut doměkka. |
2 | Mezitím si připravíme zbytek. Kapustu i papriku nakrájíme na nudličky. Na lžíci olivového oleje je opékáme. Přidáme utřený česnek a sůl a pět minut smažíme. Dáme stranou. |
3 | Na pánvi osmažíme vejce – jedno po druhém tak, aby žloutek zůstal ještě tekutý. |
4 | Rýži rozdělíme do 4 misek. Na ni dáme zeleninu, poté vejce a nakonec avokádo nakrájené na plátky. Celé to pokapeme tamari a srirachou (popřípadě nějakou jinou pálivou omáčkou). |
Poznámka
Voda podle potřeby.