Cikánský hovězí guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánský hovězí guláš
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6558 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
2 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso přední |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika sterilovaná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 83,6mg |
Draslík | 777,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 568,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí maso přední, Okurky nakládané, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánský hovězí guláš postup přípravy receptu:
1 | Na rozpáleném tuku osmahneme na nudličky pokrájenou slaninu. Přidáme drobně krájenou cibuli, zpěníme ji a přidáme maso nakrájené na kostky. |
2 | Okořeníme a dusíme pod pokličkou. Když se šťáva vydusí do tuku, vmícháme papriku, kečup, podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
3 | Pak šťávu opět vysmahneme na tuk, poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. |
4 | Nakonec přidáme jemně nakrájenou okurku a kapii a prohřejeme. |