Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65589
Kategorie: Dipy

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Dijonská hořčice
2 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
1 kávová lžička Ocet vinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
90 ml řepkový olej
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 048kJ
0% Sacharidy 1 g
35% Tuky 26 g
10% Sodík 201 mg
4% Bílkoviny 2 g

Aioli postup přípravy receptu:

1

Žloutky vyšleháme spolu s hořčicí a solí, až vznikne jednolitá směs.

2

Za stálého míchání pomaličku přiléváme olivový olej. Přidáme i vinný ocet a citronovou šťávu.

3

Nyní za velmi pomalého přilévání a stálého šlehání přiléváme i řepkový olej. Pokud se vám začne zdát, že směs není jednolitá, ještě zpomalte přilévání oleje.

4

Na konci ještě vmícháme nasekanou petrželku a podáváme jako dip.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept