Aioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aioli
Aioli
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65589 |
Kategorie: | Dipy |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Dijonská hořčice |
2 polévková lžíce | Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
90 ml | řepkový olej |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 706,5mg |
---|---|
Cholesterol | 185,1mg |
Draslík | 25,5mg |
Vláknina | 90,0mg |
Vitamín A | 216,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Ocet vinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, řepkový olej mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Dijonská hořčice, Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Aioli postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vyšleháme spolu s hořčicí a solí, až vznikne jednolitá směs. |
2 | Za stálého míchání pomaličku přiléváme olivový olej. Přidáme i vinný ocet a citronovou šťávu. |
3 | Nyní za velmi pomalého přilévání a stálého šlehání přiléváme i řepkový olej. Pokud se vám začne zdát, že směs není jednolitá, ještě zpomalte přilévání oleje. |
4 | Na konci ještě vmícháme nasekanou petrželku a podáváme jako dip. |