Bramborová polévka s rajčatovým protlakem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová polévka s rajčatovým protlakem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6559 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
0,5 ks | Cibule |
2,8 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
30 g | Protlak rajčatový |
20 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 24,4mg |
Draslík | 824,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová polévka s rajčatovým protlakem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme ji na tuku. |
2 | Na slanině osmažíme jemně nakrájenou cibuli a na hrubém struhadle nastrouhané syrové brambory. Potom vše zalijeme vývarem z kostí, přidáme rajčatový protlak, sůl, koření a vaříme do změknutí brambor. |
3 | Nakonec polévku zahustíme smetanou s rozkvedlanou moukou. |