Jednoduchý recept

Spaghetti alla Carbonara

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 65594
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 polévková lžíce Kreolis Extra panenský olivový olej s bylinkami a kořením
150 g Pancetta
2 polévková lžíce Pepř černý celý
500 g Špagety cargonara
1 polévková lžíce Sůl
200 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
100 g Sýr Parmezán
9 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 317kJ
4% Sacharidy 16 g
52% Tuky 39 g
49% Sodík 989 mg
61% Bílkoviny 34 g

Spaghetti alla Carbonara postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Pancetu nakrájíme na kostičky a smažíme ji na olivovém oleji do hněda.

3

Šest vajec vyklepneme do mísy a přidáme bílky ze zbylých 3 vajec. Žloutky necháme se solí zvlášť.

4

K vejcům přidáme strouhaný sýr pecorino. Vmícháme i pancettu a trochu vody ze špaget. Tuto směs nalijeme ke špagetám a rychle promícháme. Po 30 sekundách odstavíme z plotny. Přidáme i čerstvě rozdrcený pepř.

5

Na těstoviny opatrně dáme všechny tři žloutky. Do těstoviny je vmícháme těsně před podáváním, takže se v ještě horkých špagetách uvaří.

6

Podáváme posypané parmazánem.

Poznámka

1Voda na vaření špaget podle návodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept