Jablka s datlovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka s datlovým dipem
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 65600 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
424% Kalorie 8,363 kcal
Kilojoule 34 992kJ
629% Sacharidy 2,263 g
6% Tuky 5 g
2% Sodík 31 mg
97% Bílkoviny 55 g
Uhlovodany | 2 263g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 21g |
Vláknina | 406g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 7,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Datle, Jablka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Dobrota
Plátky jablek jsem pokapala citronovou šťávou, aby nehnědly. Chuť má tento dezert dobrou, ale bylo docela obtížné mixovat sušené datle. Myslím, že mnohem lépe by to šlo, pokud by se předem namočily, aby natáhly vodu a změkly. I když jsem neustále po troškách přidávala vodu (víc jsem se dát bála, aby dip nebyl moc řídký), pořád jsem měla kousky. Docela jsem se u toho vyvztekala a málem jsem zavařila mixér Protože se recept jevil jako velmi snadný a přitom nebyl bezproblémový, hodnotím záporně.