Recept

Bramborová polévka česneková

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6562

Ingredience

400 g Brambory
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
5,5 l Voda pitná
10 stroužek Česnek
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 197kJ
9% Sacharidy 32 g
19% Tuky 14 g
15% Sodík 302 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bramborová polévka česneková postup přípravy receptu:

1

Očištěné stroužky česneku nakrájíme a dorůžova osmahneme na másle. Zalijeme vodou, ve které se vařily brambory, přidáme protlak z uvařených brambor, sůl a pepř.

2

Rozklepneme vejce. Z bílků ušleháme pevný sníh a po lžičkách jej dáváme do vařící polévky. Z bílků vzniknou malé balónky. Potom vmícháme žloutky rozšlehané s částí prochladlé polévky.

3

Do talířů vložíme žemli nakrájenou na nudličky a osmaženou a polévku na ni nalijeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept