Babiččina hrachovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Babiččina hrachovka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65620 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
250 g | Hrách loupaný |
0,5 ks | Kapusta hlávková |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
150 g | Vepřová uzená plec |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 22,5mg |
Draslík | 569,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 19g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 152,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Kapusta hlávková, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Babiččina hrachovka postup přípravy receptu:
1 | Předem namočený hrách uvaříme do poloměkka. |
2 | Očištěnou a omytou kapustu nadrobno nakrájíme, brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Uzené maso nakrájíme na nudličky a přidáme s bramborami a mrkví do hrnce k vařenému hrachu. Podle chuti osolíme, okořeníme a vše vaříme doměkka. |
3 | Z polévky vyjmeme bobkový list a přidáme asi lžíci sádla, pokud bylo maso libové. |
4 | Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou. |
Poznámka
1