Bramborová omeleta s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborová omeleta s vejci
Bramborová omeleta s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 6563 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
0,3 ks | Citrony |
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Máslo čerstvé |
10 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 704,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,7mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citrony, Cukr krupice, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborová omeleta s vejci postup přípravy receptu:
1 | Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na pánvi na másle. Přidáme vařené a na plátky nakrájené brambory a dozlatova je opečeme. |
2 | Ve smetaně rozmícháme vejce, přidáme sůl, koření, nasekanou pažitku a směsí přelijeme brambory na pánvi. Pečeme, až vejce ztuhnou. |
3 | Zvlášť na másle opečeme rajčata nakrájená na plátky, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a osladíme. |
4 | Upečenou omeletu přesuneme na talíř a ozdobíme ji pečenými rajčaty a sekanou pažitkou. |