Plněné vepřové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné vepřové řízky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6564 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
600 g | Vepřová kýta |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 127,7mg |
Draslík | 542,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 128,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné vepřové řízky postup přípravy receptu:
1 | Naklepané řízky okořeníme a na každý položíme lístek šalvěje a půl plátku šunky. |
2 | Spojíme párátkem a po obou stranách opečeme v oleji. |
3 | Podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme doměkka. |
4 | Z měkkých řízků odstraníme párátka, do šťávy přidáme máslo a řízky znovu prohřejeme. |