Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65648
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

Na ravioli
50 g Máslo čerstvé
500 g Mouka pšeničná hrubá
1 špetka Sůl
40 g Sýr Parmezán
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
Na vaření
2 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Na náplň
1 špetka Sůl
30 g Sýr Parmezán
1 špetka Vegeta
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřové maso pečené

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 926 kcal
Kilojoule 3 875kJ
27% Sacharidy 96 g
60% Tuky 45 g
44% Sodík 873 mg
57% Bílkoviny 32 g

Italské ravioli postup přípravy receptu:

1

Na vále smícháme hrubou mouku s 1 vejcem, špetkou soli a s vlažnou vodou (podle potřeby). Vypracujeme vláčné nudlové těsto, které tence rozválíme a nakrájíme na malé čtverce.

2

Čtverce těsta potřeme bílkem a vždy na polovinu klademe lžičku masové nádivky. Čtverce přehneme, okraj dobře přitiskneme a odkrojíme rádýlkem, aby byl vroubkovaný.

3

Naplněné ravioli vkládáme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme chvíli a když vyplavou na povrch, povaříme je ještě 3-5 minut. Potom ravioli vyjmeme a necháme na sítu odkapat.

4

Podáváme přelité rozpuštěným máslem a posypané nastrouhaným parmezánem.

5

Příprava náplně: Mleté pečené maso smícháme s jemně nastrouhaným parmezánem a vegetou, spojíme vejcem. Podle chuti mírně osolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept