Krkovička na fazolkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkovička na fazolkách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6565 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
250 g | Fazolky mražené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Vepřová krkovička |
1 l | Voda pitná |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 18,2mg |
Draslík | 166,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 504,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolky mražené, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkovička na fazolkách postup přípravy receptu:
1 | Plátky krkovičky naklepeme, okořeníme a poprášíme moukou. Osmahneme z obou stran na rozehřátém oleji. |
2 | Pak plátky vyjmeme a na tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, vrátíme maso a přidáme papriku, pepř a na mírném ohni dusíme nejprve ve šťávě, později podléváme vodou. |
3 | Téměř před dokončením přidáme smetanu a předem podušené fazolky. |