Jednoduchý recept

Horalské nudle

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65651
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

200 g Houby čerstvé
150 ml Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny vařené (průměr)
1 polévková lžíce Tuk
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 701kJ
7% Sacharidy 24 g
36% Tuky 27 g
22% Sodík 449 mg
33% Bílkoviny 18 g

Horalské nudle postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme očištěné, na kousky nakrájené houby a osmahneme.

2

Připravenou směs promícháme s vařenými těstovinami (nejlépe širokými nudlemi), osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátového květu. Vložíme do tukem vymazaného pekáče a zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci.

3

Pečeme ve středně teplé troubě asi 25 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept