Moravské flíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravské flíčky
Moravské flíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65656 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Cibule |
2 kávová lžička | Majoránka čerstvá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny flíčky |
50 g | Vepřové sádlo škvařené |
3 l | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
200 g | Moravské uzené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 328,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 101,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Pepř černý mletý, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené, Moravské uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Moravské flíčky postup přípravy receptu:
1 | V dostatečném množství osolené vody uvaříme flíčky, scedíme a necháme okapat. |
2 | V kastrolu na sádle osmažíme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli a přidáme na kostičky nakrájené moravské uzené maso. Vše promícháme s kysaným zelím a prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Na talíře rozdělíme uvařené flíčky, do středu upravíme připravenou směs, posypeme čerstvou majoránkou a ihned podáváme. |