Jednoduchý recept

Houbová specialita

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65657
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
8 ks Hříbky čerstvé
1 špetka Majoránka
100 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
80 g Sýr Gouda 45%
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 009kJ
7% Sacharidy 25 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 267 mg
33% Bílkoviny 19 g

Houbová specialita postup přípravy receptu:

1

Z větších očištěných hřibů opatrně vykrojíme nožky tak, aby ve spodní části kloboučků vznikla prohlubeň.

2

Nožky hříbů v misce rozetřeme s česnekem, přidáme celé vejce, nastrouhaný sýr, okořeníme majoránkou a oreganem. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Rohlík namočíme do trochy mléka, po chvilce lehce vymačkáme a přidáme ke směsi. Vše dobře promícháme a směsí naplníme kloboučky hříbků. Zakápneme olivovým olejem, urovnáme do zapékací mísy a vložíme do předem vyhřáté trouby. Při 180°C asi 20 minut zapékáme. Podáváme horké.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
WeNdY96
Houbová specialita
Houby máme všichni rádi blinkblink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept