Dušené kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kotlety
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6566 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 112,2mg |
Draslík | 552,0mg |
Vláknina | 921,3mg |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kotlety postup přípravy receptu:
1 | Kotlety zlehka naklepeme, nařízneme po obvodu kosti, okořeníme a poprášíme hladkou moukou. |
2 | Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a na obou stranách osmahneme kotlety. |
3 | Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka. |
4 | Podáváme teplé. |