Znojemský guláš II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Znojemský guláš II
Znojemský guláš II
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65663 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
2 ks | Okurky nakládané |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Sůl |
5 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 115,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 391,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Znojemský guláš II postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na větší části sádla zpěníme jednu oloupanou, nadrobno nakrájenou cibulli. Přisypeme mletou papriku a přidáme omyté, na kostky nakrájené hovězí maso. Opečeme po všech stranách, osolíme, mírně podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka. |
2 | Do hotového guláše přidáme okurky nakrájené na jemné nudličky a povrch posypeme kroužky cibule, osmaženými na zbylém sádle. |