Pražský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražský guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65664 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
600 g | Hovězí kližka |
1 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
700 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 846,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 68,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pražský guláš postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přisyeme hladkou mouku a ještě krátce osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a vše zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme rozetřený česnek, okořeníme kmínem, opepříme a dusíme do změknutí masa. |
2 | Před dokončením přidáme majoránku. |
3 | Před podáváním každou porci doplníme ohřátou polovinou párku, kterou jsme ozdobně nakrojili. |
Poznámka
1