Jednoduchý recept

Pražský guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65664
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
250 g Cibule
600 g Hovězí kližka
1 špetka Kmín drcený
1 kávová lžička Majoránka
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Párky jemné
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
700 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 391 kcal
Kilojoule 1 635kJ
3% Sacharidy 12 g
28% Tuky 21 g
41% Sodík 812 mg
76% Bílkoviny 43 g

Pražský guláš postup přípravy receptu:

1

V kastrolu na sádle osmahneme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme. Přisyeme hladkou mouku a ještě krátce osmahneme. Zaprášíme sladkou mletou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu osmahneme a vše zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme rozetřený česnek, okořeníme kmínem, opepříme a dusíme do změknutí masa.

2

Před dokončením přidáme majoránku.

3

Před podáváním každou porci doplníme ohřátou polovinou párku, kterou jsme ozdobně nakrojili.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept