Jednoduchý recept

Valašský guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65665
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso přední
700 ml Hovězí vývar základní
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Nové koření celé
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
80 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
120 g Žampiony čerstvé
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 967kJ
4% Sacharidy 13 g
38% Tuky 29 g
48% Sodík 950 mg
71% Bílkoviny 40 g

Valašský guláš postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu na oleji osmažíme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme připravené maso, osmahneme, okořeníme mletou sladkou paprikou, celým pepřem, novým kořením, kmínem a bobkovým listem. Vmícháme utřený česnek a vše vydusíme na tuk.

2

Potom zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.

3

Ke konci dušení přidáme majoránku a šťávu případně dochutíme.

4

Kysané zelí a očištěné, na kousky nakrájené žampióny podusíme na nakrájené slanině a přidáme do hotového guláše.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept