Valašský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašský guláš
Valašský guláš
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 65665 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso přední |
700 ml | Hovězí vývar základní |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Nové koření celé |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
120 g | Žampiony čerstvé |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 106,6mg |
Draslík | 964,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 212,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí maso přední, Hovězí vývar základní, Majoránka, Nové koření celé, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Žampiony čerstvé, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Valašský guláš postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. V kastrolu na oleji osmažíme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme připravené maso, osmahneme, okořeníme mletou sladkou paprikou, celým pepřem, novým kořením, kmínem a bobkovým listem. Vmícháme utřený česnek a vše vydusíme na tuk. |
2 | Potom zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. |
3 | Ke konci dušení přidáme majoránku a šťávu případně dochutíme. |
4 | Kysané zelí a očištěné, na kousky nakrájené žampióny podusíme na nakrájené slanině a přidáme do hotového guláše. |
Poznámka
1