Jednoduchý recept

Námořnický guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65666
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
600 g Hovězí maso zadní
500 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
4 ks Pepř černý celý
30 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
200 ml Víno červené
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 313 kcal
Kilojoule 1 310kJ
3% Sacharidy 9 g
13% Tuky 10 g
33% Sodík 666 mg
65% Bílkoviny 37 g

Námořnický guláš postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky, v kastrolu vyškvaříme, přidáme sádlo a promícháme. Vložíme na kostky nakrájené maso, rychle orestujeme a potom maso odsuneme na stranu.

2

Do výpeku v kastrolu dáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer. Vše osmahneme, osolíme, přidáme ocet, bobkový list, tymián, nové koření, pepř, citrónovou šťávu a cukr. Promícháme a za občasného podlévání vývarem (nebo vodou) dusíme za častého míchání, až bude maso téměř měkké.

3

Potom šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, přilijeme víno, kečup a trochu vývaru. Zvolna dusíme do změknutí masa.

4

Měkké maso vyjmeme z omáčky a přendáme do jiného kastrolu.

5

Do omáčky vmícháme hořčici, podle potřeby dochutíme, převaříme a nakonec přecedíme přes jemný cedník na maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept