Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65668
Kategorie: Ostatní

Ingredience

Na těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
25 g Droždí
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření a posypání
1 polévková lžíce Kmín celý
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
1 ks Vejce slepičí
Na vál
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 949kJ
22% Sacharidy 78 g
15% Tuky 11 g
121% Sodík 2 g
28% Bílkoviny 16 g

Domácí rohlíky postup přípravy receptu:

1

Z rozdrobeného droždí, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek.

2

Zbylou mouku osolíme, přidáme žloutek, vykynutý kvásek, zbylé vlažné mléko a vlahé rozpuštěné máslo.

3

Vypracujeme tužší těsto, které zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři bubliny. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

4

Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučněném vále obdélník silný asi 0,5 cm. Z obdélníku potom nakrájíme trojúhelníky, které srolujeme vždy od širší strany ke špičce. Rohliky můžeme mírně ohnout do tvaru podkovy.

5

Urovnáme je plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě chvíli kynout.

6

Před pečením rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a kmínem.

7

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept