Recept

Pražská záživná polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 80 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 6567

Ingredience

2 ks Brambory
2 polévková lžíce Celer - nať
10 g Houby sušené
60 g Hrách loupaný
60 g Ječné kroupy
2 kávová lžička Majoránka
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Sádlo škvařené
1,5 l Voda pitná
150 g Zelenina kořenová
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 278 kcal
Kilojoule 1 162kJ
10% Sacharidy 37 g
14% Tuky 11 g
1% Sodík 24 mg
15% Bílkoviny 9 g

Pražská záživná polévka postup přípravy receptu:

1

Kroupy přebereme, spaříme a propláchneme. Hrách přebereme a propláchneme, houby také propláchneme a vše necháme přes noc namočené.

2

Druhý den doplníme vodu dle potřeby a vaříme doměkka.

3

Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na sádle. Zaprášíme moukou a opět krátce osmahneme.

4

Přelijeme prochladlým vývarem z krup a hrachu, rozšleháme.

5

Potom přidáme kroupy, hrách, houby, nakrájené brambory na kostičky a vaříme tak, aby bylo vše měkké.

6

Polévku ochutíme česnekem utřeným se solí a majoránkou.

7

Při podávání nejprve vložíme do talířů celerovou nať a pak zalijeme polévkou.

8

Podáváme s krajícem chleba.

Poznámka

Musíme počítat s časem na bobtnání krup, hrachu a hub do druhého dne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept