Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 65677
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
60 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučka
1 ks Cukr vanilka
30 g Droždí sušené
50 g Hrozinky
50 g Mandle
100 g Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
1 špetka Muškátový oříšek
7 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 361 kcal
Kilojoule 1 511kJ
15% Sacharidy 52 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 284 mg
18% Bílkoviny 10 g

Mandlová vánočka postup přípravy receptu:

1

Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, sůl, žloutky pokojové teploty a rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Zasypeme to moukou, oběma cukry, droždím, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Vypracujeme těsto (těsně před koncem přidáme rozinky a nasucho opražené a nasekané mandle).

2

Z těsta vypracujeme 6 copů, které zapleteme. Potřeme bílkem a necháme 2 hodiny kynout na teplém místě.

3

Poté pečeme 15 minut na 200 °C a 30 minut na 150 °C. Pokud se vám zdá vánočka příliš tmavá, přikryjte ji alobalem.

Komentáře a hodnocení

 
kurkuma
Mandlová vánočka
Zkoušela jsem ji a recept je naprosto skvělý! Vánočka chutnala výrazně po mandlích!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept