Mandlová vánočka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlová vánočka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kopacka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 65677 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
60 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
1 ks | Cukr vanilka |
30 g | Droždí sušené |
50 g | Hrozinky |
50 g | Mandle |
100 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
7 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 88,0mg |
Draslík | 168,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 86,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Droždí sušené, Hrozinky, Mandle, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mandlová vánočka postup přípravy receptu:
1 | Do domácí pekárny dáme vlažné mléko, sůl, žloutky pokojové teploty a rozpuštěné, ale vychladlé máslo. Zasypeme to moukou, oběma cukry, droždím, citronovou kůrou a muškátovým oříškem. Vypracujeme těsto (těsně před koncem přidáme rozinky a nasucho opražené a nasekané mandle). |
2 | Z těsta vypracujeme 6 copů, které zapleteme. Potřeme bílkem a necháme 2 hodiny kynout na teplém místě. |
3 | Poté pečeme 15 minut na 200 °C a 30 minut na 150 °C. Pokud se vám zdá vánočka příliš tmavá, přikryjte ji alobalem. |
Zkoušela jsem ji a recept je naprosto skvělý! Vánočka chutnala výrazně po mandlích!