Polévka ze srnčích kostí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 320 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze srnčích kostí
Celkový čas: | 320 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 190 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6568 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 g | Játra srnčí |
600 g | Kosti srnčí |
1 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 162,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra srnčí, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kosti srnčí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze srnčích kostí postup přípravy receptu:
1 | Kosti nasekáme a necháme je namočené 1 hodinu ve vodě. |
2 | Pak k nim přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a dáme vařit. |
3 | Přidáme celou neloupanou cibuli, 3 kuličky pepře a sůl. |
4 | Vaříme pozvolna asi 2 hodiny. |
5 | Po uvaření polévku přecedíme, necháme přejít varem a zavaříme játrovými knedlíčky ze srnčích jater. Knedlíčky připravujeme stejným způsobem jako klasické játrové knedlíčky do polévky. |