Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů
Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6570 |
Ingredience
5 ks | Ančovičky konzervované |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
8 ks | Jehněčí kotlety |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 ks | Pomeranče |
180 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Rozmarýn čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 719,3mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 281,8mg |
Vitamín E | 8,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Citronová šťáva, Citrony, Jehněčí kotlety, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s omáčkou z oliv a pomerančů postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety potřeme olejem, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na nepřilnavé pánvi. |
2 | Přendáme do zapékací nádoby nebo pekáče, vymazaného olejem. Smícháme suroviny na omáčku: nastrouhané kůry z pomeranče a citronu, olivy, pomerančová a citrónová šťáva, prolisovaný česnek a nasekaná filátka ančoviček. |
3 | Zalijeme připravené kotlety a pečeme v předehřáté troubě na 180°C 15-20 minut. Podlíváme výpekem. Podáváme posypané bylinkami, jako přílohu podáváme květákové pyré. |