Růžičková kapusta s mákem a citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta s mákem a citronem
Růžičková kapusta s mákem a citronem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65709 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
500 g | Kapusta růžičková |
2 kávová lžička | Mák mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
40 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 4,1mg |
Draslík | 26,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Mák mletý, Máslo čerstvé, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta s mákem a citronem postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu nakrájíme na drobno. Smícháme ji s citronovou šťávou. Necháme přes noc odležet. |
2 | Máslo s olejem rozehřejeme a opékáme na něm kapustu asi 2 minuty. Přidáme sůl, utřený česnek, strouhanou citronovou kůru a mák. Ještě 2 minuty opékáme. |
3 | Vlijeme vývar a ještě minutu povaříme. |
4 | Podáváme. |