Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 65714
Kategorie: Koláče

Ingredience

Těsto
100 g Cukr moučkový
2 kávová lžička Cukr vanilka
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle mleté
100 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
Na koláčky
2 polévková lžíce Cukrové zdobení
100 g Marmeláda malinová

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 537kJ
20% Sacharidy 73 g
40% Tuky 30 g
1% Sodík 25 mg
21% Bílkoviny 12 g

Švýcarské koláčky postup přípravy receptu:

1

Prosátou mouku smícháme na vále s kypřícím práškem. Vyhloubíme jamku, přisypeme cukr, vanilkový cukr, přidáme vejce a vše zapracujeme.

2

Potom přidáme nakrájené studené máslo, mleté mandle a rychle vše zpracujeme na hladké těsto.

3

Těsto rozválíme na plát silný asi 1/2 cm. Kulatou formičkou o průměru asi 3 cm vykrájíme kolečka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

4

Pečeme ve střední části trouby vyhřáté na 150°C asi 10-12 minut.

5

Po vychladnutí koláčky potřeme zespodu džemem a vždy po dvou spojíme.

6

Na povrchu je potřeme znovu džemem a obalíme čokoládovým nebo cukrovým zdobením.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept