Jednoduchý recept

Špenátový koláč s knäckenbroty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 62 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 47 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 65716
Kategorie: Zelenina

Ingredience

8 plátek Knäckebrot žitný
500 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Muškátový oříšek
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
250 g Sýr Feta
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 142 kcal
Kilojoule 595kJ
3% Sacharidy 9 g
11% Tuky 8 g
19% Sodík 381 mg
21% Bílkoviny 12 g

Špenátový koláč s knäckenbroty postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravím náplň: špenát omyjeme a zbavíme ho tvrdých stopek. Vymačkáme přebytečnou vodu a dvě minuty podusíme. Odstavíme, a až směs trochu vychládne, přidáme 3 vejce a fetu (místo fety můžeme použít i cottage sýr pro odlehčení pokrmu). Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek.

2

Nyní si připravíme krustu – 4 kusů knäckenbrotu namočíme do mléka, aby změkly. Naskládáme je na spodek zapékací mísy o velikosti 30 cm. Nahoru nalijeme špenátovou směs. Nahoru dáme zbylé knäckenbroty taktéž namočené v mléce.

3

Do zbylého mléka zašleháme zbylá vejce a přelijeme to přes koláč.

4

Pečeme 45 minut na 180 °C.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept