Špenátový koláč s knäckenbroty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 62 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový koláč s knäckenbroty
Špenátový koláč s knäckenbroty
Celkový čas: | 62 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 47 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65716 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 plátek | Knäckebrot žitný |
500 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Feta |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 170,2mg |
Draslík | 748,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,1mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Muškátový oříšek, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Knäckebrot žitný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový koláč s knäckenbroty postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravím náplň: špenát omyjeme a zbavíme ho tvrdých stopek. Vymačkáme přebytečnou vodu a dvě minuty podusíme. Odstavíme, a až směs trochu vychládne, přidáme 3 vejce a fetu (místo fety můžeme použít i cottage sýr pro odlehčení pokrmu). Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. |
2 | Nyní si připravíme krustu – 4 kusů knäckenbrotu namočíme do mléka, aby změkly. Naskládáme je na spodek zapékací mísy o velikosti 30 cm. Nahoru nalijeme špenátovou směs. Nahoru dáme zbylé knäckenbroty taktéž namočené v mléce. |
3 | Do zbylého mléka zašleháme zbylá vejce a přelijeme to přes koláč. |
4 | Pečeme 45 minut na 180 °C. |
Poznámka
1