Speciální gnocchi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Speciální gnocchi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kurkuma |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (37%) |
ID receptu: | 65719 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 kávová lžička | Chilli papričky - vločky |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 78,3mg |
Draslík | 826,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 274,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli papričky - vločky, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Speciální gnocchi postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na 2 cm velké kostky. Smícháme je s olivovým olejem, oreganem, chilli a solí a pečeme na pečícím papíru v troubě na 200 °C asi 30 minut. |
2 | Mezitím vyšleháme vejce se solí. Postupně zašleháváme mouku, dokud to jde. Vypracujeme těsto. Poté přidáme rozmixované pečené brambory. |
3 | Směs rozdělíme na šest částí. Každou část vyválíme na 1 cm tlustou placku a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 2x2 cm. Vidličkou jim vytvoříme tvar gnocchi. |
4 | Vodu s trochou soli přivedeme k varu a gnocchi v ní asi 5 minut vaříme – po částech, ne všechny najednou, aby se neslepily. |
5 | Podáváme posypané parmazánem. |
Poznámka
Voda podle potřeby.