Polévka se šouletem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 320 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka se šouletem
Celkový čas: | 320 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 180 minut |
Doba vaření: | 140 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 6572 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kg | Fazole bílé |
350 g | Hovězí krk uzený |
80 g | Husí sádlo |
2 polévková lžíce | Krupky trhané |
2 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
4 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 185g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 5g |
Vláknina | 99g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Fazole bílé, Husí sádlo, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí krk uzený, Krupky trhané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka se šouletem postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce s těsnící poklicí nalijeme 1,5 l vody, vložíme uzený hovězí krk a fazole, přidáme husí sádlo, namočené krupky, najemno nakrájenou cibuli, rozetřený česnek se solí, 4 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření a sladkou papriku. |
2 | Takto dáme přes noc do teplé trouby. |
3 | Druhý den polévku dusíme v troubě. |